2023. november 13., 11:00

Több tucat lázadó halt meg orosz légicsapásokban Szíriában

Orosz légicsapásokban 34 iszlamista lázadó meghalt, több mint hatvan pedig megsebesült a szíriai Idlíb tartományban az elmúlt hétvégén - jelentette az Interfax orosz hírügynökség Vagyim Kulit ellentengernagy, a szemben álló szíriai felek békéltetéséért felelős orosz katonai központ helyettes vezetőjének nyilatkozatát idézve.

Szíriai támadás
Fotó: TASR

Kulit arról tájékoztatott, hogy az orosz légierő szombati csapásait megelőző 24 órában "a törvényen kívüli fegyveres csoportok" hétszer vették tűz alá a szíriai kormánycsapatok állásait.

A szíriai hadsereg az általa dzsihadistának tartott lázadócsoportokat kezeli felelősként a kormány ellenőrzése alatt álló területek elleni támadásokért Idlíb és Aleppó tartományokban, ugyanakkor tagadja, hogy a polgári lakosság biztonságát figyelmen kívül hagyva hajtott volna végre támadásokat a felkelők ellenőrzése alatt álló lakott területeken.

Vagyim Kulit ismét hangot adott annak az orosz fél által gyakran felhozott vádnak, amely szerint az Egyesült Államok vezette katonai koalíció gyakran megsérti Szíria légterét, illetve nem egyeztet az orosz féllel repülőgépeik és drónjaik berepüléséről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.