2023. augusztus 13., 13:11

Több robbanás rázta meg Damaszkuszt

Robbanások rázták meg vasárnapra virradóra Damaszkuszt, egyelőre nem tudni, mi okozta őket - jelentette a szíriai állami média.

Bár a robbanások esetleges célpontjairól a hatóságok nem tettek említést, a múltban ehhez hasonló műveleteket az izraeli hadsereg hajtott végre Szíriában, az arab ország légvédelme pedig már több, Izrael felől érkező rakétát semmisített meg a levegőben.

A legutóbbi ilyen incidenst augusztus 7-én jelentették, amikor a szíriai állami média szerint izraeli rakéták csapódtak Damaszkusz környékére, a támadásban négy kormánykatona meghalt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, a szíriai polgárháború eseményeit nyomon követő civil szervezet szerint Izrael az Irán-barát milíciák Damaszkusz környékén lévő fegyverraktárait támadta.

Izrael az esetek többségében nem erősíti meg, hogy valóban ő követte el a támadásokat, de az államnak deklarált célja, hogy megakadályozza, hogy a Bassár el-Aszaddal szövetséges Irán megvesse lábát a szomszédos országban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.