2022. július 10., 13:42

Tizenöt embert meggyilkoltak a dél-afrikai Soweto egyik bárjában

Puskákkal és pisztolyokkal felfegyverkezett fegyveresek tüzet nyitottak a dél-afrikai Soweto városrész egyik kocsmájában ülő emberekre vasárnap kora hajnalban, 15 embert meggyilkoltak, kilencet megsebesítettek.

Két éjszakai bárban lövöldöztek
Összesen 18 embert öltek meg Dél-Afrikában
Fotó: Twitter

A rendőrség szerint a vérengzés nem sokkal éjfél után történt. A beszámolóból az derült ki, hogy a férfiak egy csoportja belépett a település Orlando East nevű kocsmájába, majd elkezdett válogatás nélkül lövöldözni az ott szórakozó vendégekre.

Az ismeretlen fegyveresek elmenekültek a helyszínről, és jelenleg szökésben vannak - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy nem egyértelmű, hányan vettek részt a támadásban.

Dél-Afrika a világ egyik olyan országa, ahol a legtöbb erőszakos cselekményt elkövetik, évente húszezer embert gyilkolnak meg.

A Johannesburg közelében fekvő Soweto az ország legnagyobb fekete bőrűek lakta városa. A fehér kisebbségi uralom 1994-ben véget ért, de a széleskörű szegénység és a fiatalkori munkanélküliség öröksége még közel három évtizeddel később is fennáll.

A helyi média vasárnap egyben beszámolt arról, hogy a Sowetótól mintegy 500 kilométerre délkeletre fekvő Pietermaritzburgban egy kocsmában történt másik lövöldözésben az éjszaka folyamán négy ember vesztette életét. A rendőrség szóvivője ezt azonban nem erősítette meg azonnal a Reuters brit hírügynökségnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.