2020. november 3., 16:01

Szlovákiai sérültje is van a bécsi merényletnek

A TA3 hírtelevízió információi szerint a sérültek közt van egy szlovákiai nő is. A hírtelevízió információját a külügyminisztérium sajtóosztályának vezetője, Juraj Tomaga is megerősítette.

Bécs merénylet
Fotó: TASR / AP

„Igen, megerősíthetem, hogy a hétfői bécsi merénylettel kapcsolatban az osztrák fél tájékoztatása szerint az egyik sérült egy szlovák állampolgárságú nő” - mondta Tomaga. Hozzátette, hogy egy szlovákiai diplomata utazott el a kórházba, ahol a nőt ápolják.

Hétfő este többen lövöldözni kezdtek a bécsi Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. A támadásban eddig négyen vesztették életüket és tizenheten megsebesültek. Az egyik merénylőt lelőtték.

Kedden háromnapos nemzeti gyászt rendelt el az osztrák kormány.

Félárbócra eresztették a zászlókat az osztrák kancellári és az elnöki hivatal, valamint az összes minisztérium és középület előtt. Kedd délben egyperces néma csenddel emlékeznek az áldozatokra, és szerdán az iskolai oktatás is megemlékezéssel kezdődik.

A hírt frissítjük.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.