cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 23., 21:23

Szlovák Kupa: Ramadan mesterhármas és magabiztos dunaszerdahelyi továbbjutás Bősön

A Szlovák Kupa második fordulójában csallóközi rangadóra került sor, mivel a negyedosztályú Bős csapata az élvonalban szereplő dunszerdahelyi DAC ellen lépett pályára a Parkerdei Stadionban.

Bős-DAC
Fotó: dac1904.sk

Szlovák Kupa: Ramadan mesterhármas és magabiztos dunaszerdahelyi továbbjutás Bősön

A Szlovák Kupa második fordulójában csallóközi rangadóra került sor, mivel a negyedosztályú Bős csapata az élvonalban szereplő dunszerdahelyi DAC ellen lépett pályára a Pakerdei Stadionban.

Történelmi kupamérkőzést rendeztek a Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) második fordulójában. A dunaszerdahelyi sárga-kékek első alkalommal kaptak járásbeli ellenfelet a Bős személyében. Adrian Guľa nem bízott semmit sem a véletlenre és egy erős kezdővel álltak fel a bősiek otthonában a sárga-kékek. Sokan bizonyára azt várták egy tartalékos DAC lép majd pályára, de több kulcsjátékosa is kezdett a csallóközi gárdának, melyben Csinger és Vitális a kezdőcsapat tagja volt.

A találkozót óriási érdeklődés előzte meg, szinte teljesen megtelt a bősi Parkerdei Stadion, hiszen igazi fociünnep volt ma Bősön. A dunaszerdahelyi együttes jól is kezdett, a negyedik percben pedig már zörrent is a háló, egy szöglet utáni kombinációnál a hazaiak nem támadták eléggé Ramadant, aki köszönte szépen és kilőtte a kapu jobb oldalát.

A hazaiak keretét nagyrész korábbi DAC-nevelésű játékosok alkották, akik motiváltak voltak. A hazaiak a nyolcadik percben megvillantak Tóth révén, aki Csinger mellől lőtt kiszorított helyzetből, de Popović rajta volt a lövésen és hárított. A sárga-kékek még az első negyedórában megduplázták előnyüket, miután a 13. percben Matej Trusa bombázott a bősiek hálójába. A DAC játékosai nagy fölényben futballoztak és sorra dolgozták ki a helyzeteket Adrian Guľa tanítványai. A sárga-kékek a folytatásban is növelhették volna előnyüket a 28. percben Trusa szerezhetett volna újabb gólt, de Olláriba lőtt. Az első félóra végén Vitális ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a hazai védők, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A megítélt tizenegyest pedig Ramadan higgadtan gólra váltotta. A DAC az első félidő hajrájában is uralta a játékot biztos előnye tudatában, de Ollári remekül védett a három kapott gól ellenére akadt dolga bőven a bősi hálóőrnek, újabb gól viszont nem született az első félidőben.

Szünetről visszatérve Adrian Guľa három játékosának is pihenőt adott, Dimun, Trusa és Pinto kapott pihenőt a sárga-kékek mesterétől. A DAC a második félidőt is aktívan kezdte, amit egy góllal koronáztak meg a sárga-kékek az 50. percben.

A dunaszerdahelyiek negyedik gólját Ammar Ramadan szerezte, aki ezzel mesterhármast szerzett. Nem sokkal később kis híján megszületett az ötödik dunaszerdahelyi gól is, a nagy kedvvel futballozó Vitális lövése a kapufán csattant. A sárga-kékek a második játékrészben is próbára tették Ollárit, az 59. percben a csereként beálló Gruszkowszki bombáját öklözte ki a hazaiak kapusa. A hajrára a hazaiak is felbátorodtak és több szépítési esély is adódott a hazaiak előtt. Bő negyedórával a vége előtt egy dunaszerdahelyi labdavesztést követően előbb Bertalan tette próbára Popovićot, majd a kipattanó után Viola próbálkozását fogta a DAC szerb kapusa. A 78. percben csak összejött a szépítés a házigazdáknak és a csereként beálló Nikulin lehetetlen szögből szerzett gólt, ezzel a bősiek megérdemelten szépítettek.

A mérkőzés végeredménye a ráadás perceiben Čermák megpattanó lövése után alakult ki, miután Isakov lábán változtatott irányt a labda és pattant a hálóba. DAC végül megérdemelten 5-1-es győzelmet aratott a Bős otthonában és továbbjutottak a harmadik fordulóba, ahol a Felsőszeli lesz a sárga-kékek ellenfele szeptember 27-én.

Szlovák Kupa, második forduló:

ŠK 1923 Bős - DAC 1904 Dunaszerdahely 1-5 (0-3)

Parkerdei Stadion, Bős, 3150 néző, v.: Valent - Ferenc, Štofik

Gólszerzők: 78. Nikulin, ill. 4., 30., 51. Ramadan, 14. Trusa, 90+1. Isakov (öngól)

Sárga lapok: 29. Végh, 45+1. Tóth, 66. Vidovič

Bős: Ollári - Nagy, Végh, Németh (61. Viola), Vidovič (75. Magyar) - Gányovics (61. László), Bertalan - Zsigmond (61. Isakov) - Nikulin, Tóth, Méry (80. Polák)

DAC: Popović - Pinto (46. Gruszkowski), Risvanis, Csinger, Mendez - Vitális, Dimun (46. Čermák), Herc (75. Lami) - Veselovský, Trusa (46. Niarchos), Ramadan (60. Záhradník)

 

Fotó: dac1904.sk

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.