2019. december 28., 11:20
Frissítve: 2019. dec. 28. 11:23

Pokolgépes merényletben több mint hatvanan meghaltak a szomáliai fővárosban

Pokolgépes merényletben többen meghaltak és több tucatnyian megsebesültek szombaton a szomáliai főváros egyik forgalmas ellenőrzési pontjánál.

201709161940480.TERRORIZMUS_1-2.jpg
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com
Pokolgépes merényletben legkevesebb 61-en meghaltak és több mint 50-en megsebesültek szombaton a szomáliai főváros egyik forgalmas ellenőrző pontjánál - közölték a hatóságok.
Ezt az adatot az Aamin mentőszolgálat igazgatója közölte, akit több hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy az áldozatok száma tovább nőhet.
Nem sokkal korábban ezeknek a veszteségszámoknak a töredékéről számolt be a rendőrség, illetve Omar Muhamoud mogadishui polgármester, aki azt mondta: a sérültek száma legalább 90, és többségük egyetemista.

A helyi rendőrség közlése szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant föl, a halálos áldozatok száma 18, a sebesülteké mintegy 30.

Egy helyi lakos a Reuters hírügynökségnek telefonon azt mondta, hogy a robbanás után legalább 13 holttestet látott.

Omar Muhamoud mogadishui polgármester úgy tudja, hogy a sérültek száma legalább 90, és többségük egyetemista.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a Szomália jó részét az ellenőrzése alatt tartó al-Shabaab iszlamista milícia rendszeresen követ el hasonló támadásokat.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.