2022. január 30., 10:28

Orbán Viktor: Békés megoldásra van szükség Ukrajna kapcsán

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a konzervatív pártvezetők január 28–29. között Madridban rendezett csúcstalálkozóján szombaton hangsúlyozta, hogy az ukrán–orosz konfliktus deeszkalációjára és békés megoldására van szükség.

Megfontoltan kell dönteni
Fotó: Miniszterelnöki Hivatal
Orbán Viktor Madridban

Orbán a rendezvényt követően újságíróknak kifejtette: a találkozón a lengyel és a magyar politikusok hangsúlyozták a találkozón részt vevő pártvezetőknek, hogy bár az ukrán–orosz határon zajló események nincsenek közvetlen hatással azokra, akik Madridban élnek, „de számunkra, akik Közép-Európában élünk, ez nagyon fontos kérdés”.

A magyar kormányfő elmondta: a csúcstalálkozó minden résztvevőjét arra kérte, hogy a békés megoldás és a konfliktus deeszkalációja mellett foglaljon állást.

Ennek kapcsán hozzátette, hogy egy új európai biztonsági rendszer fontos kérdés, de ennek kialakításában az európaiaknak valamilyen formában mindenképpen részt kell venniük.

A magyar miniszterelnök a kialakult energiahelyzettel kapcsolatban leszögezte, hogy a brüsszeli klímapolitika kudarcot vallott.

Úgy vélte, az az elképzelés, hogy az éghajlat megóvása érdekében fel kell emelni az energiaárakat, észszerűtlennek bizonyult.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem követi ezt a politikát, és hozzá tette, meg kell akadályozni azt a brüsszeli tervet, hogy új adókat vessenek ki a gépkocsi- és a lakástulajdonosokra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.