2022. május 9., 16:41
Frissítve: 01:11

Olajembargó: Budapesten tárgyalt Ursula von der Leyen és Orbán Viktor - nincs megegyezés

Hétfő délután Budapestre repült Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy az uniós olajembargó ügyében tárgyaljon Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

orbán leyen
Fotó: MTI
 A szankciókkal és az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdések tisztázását segítette a ma esti megbeszélés Orbán Viktor miniszterelnökkel - írta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren. Előrehaladtunk, de további munkára van szükség - fogalmazott. Leyen bejegyzése arra enged következtetni, hogy bár történt előrelépés, továbbra sincs egyezség az orosz olajembargó kapcsán.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke munkavacsora keretében tárgyal a Karmelita kolostorban. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára.

orbán
Fotó:  MTI

Az Európai Bizottság fontolgatja, hogy forrásokat ajánl fel a tengerparttal nem rendelkező kelet-európai uniós államoknak az olajinfrastruktúra korszerűsítésére annak érdekében, hogy meggyőzze őket az orosz olajembargó elfogadásáról - tudta meg a Reuters

Korábban írtuk:

Eric Mamer a Twitteren úgy fogalmazott, az EB elnöke a magyar kormányfővel az európai energiaellátási biztonsági kérdésekről egyeztet.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.