2021. december 27., 11:12

Megváltozott Zeman véleménye: A kötelező védőoltás mellett szállt síkra

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Miloš Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében.

Miloš Zeman
Fotó: TASR/AP
Archív felvétel

Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de

a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét

- mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta, Ausztria példája győzte meg, amely 2022. februártól kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

„Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is” - folytatta.

Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai

- vélekedett.

A korábbi évekhez hasonlóan Zeman idén sem fukarkodott a klímaaktivisták bírálatával, akik „a kezdetben értelmes ökológiai célokból egyfajta vallást csináltak”. Dicsérte Andrej Babiš volt miniszterelnök kormányát, amely szerinte „sok jót tett”.

Az általa a közelmúltban felesketett új kormányt pedig arra figyelmeztette, hogy ne „puhítsa fel” a költségvetési fegyelmet a gazdasági lobbik kedvéért,

amelyek mindenféle adókedvezményt követelnek a társadalom rovására.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.