2020. június 28., 15:10

Megint lövöldözés volt egy BLM-tüntetésen, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült szombat este a Kentucky állambeli Louisville-ben, a Jefferson Square Parkban, ahol rendszeresen tüntetéseket tartanak, amióta márciusban rendőrök megöltek a városban egy fekete nőt. Egyelőre nagyon kevés az információ, nem tudni, ki lőtt, ahogy azt sem, mi volt az indítéka.

Fotó: TASR/AP
A lövöldözés helyszíne egy májusi tüntetés alkalmával.

A jelentések szerint a lövöldözés helyi idő szerint este kilenckor kezdődött - közölte a város rendőrkapitánysága. A közlemény szerint a rendőrök kiürítették a parkot, és a gyilkossági csoport megkezdte a nyomozást. További részleteket nem közöltek.

Greg Fischer, Louisville polgármestere szomorúságát fejezte ki az erőszak kirobbanása miatt azon a helyszínem, ahol emberek azért gyűltek össze, hogy az aggodalmuknak adjanak hangot.

A parkban hónapok óta tüntetéseket tartanak, amióta márciusban halálos lövés érte Breonna Taylort, akinek a házában a kábítószerellenes csoport rendőrei tartottak házkutatást.

A 26 éves sürgősségi nővér március 13-án halt meg, amikor a rendőrök letartóztatási paranccsal a kézben behatoltak a lakásába. A lövöldözésben érintett egyik rendőrt kedden menesztették a rendőrségtől. Taylor meggyilkolása azután került ismét reflektorfénybe, hogy május 25-én Minneapolisban meghalt a szintén fekete George Floyd, miután letartóztatás közben egy rendőr kilenc percen át a nyakán térdelt. A két incidens országos tiltakozó megmozdulást váltott ki a rendőri brutalitás és az igazságszolgáltatásban tapasztalható, feketék elleni hátrányos megkülönböztetés miatt.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!