2023. július 30., 12:05

Lövöldözések törtek ki egy hollandiai fesztiválon

Két helyszínen is lövöldöztek Rotterdamban egy nyári utcai fesztiválon, hárman megsebesültek, köztük az egyik elkövető, akit a rendőrök lőttek meg - tudósított az NL Times című angol nyelvű holland hírportál vasárnap.

Szerencsére halott nem volt
Helyszínelés
Fotó: Twitter

A beszámoló szerint a Rotterdam belvárosában szombat éjjelig tartó fesztiválon történt első lövöldözésben senki nem sérült meg, a tettes elfutott, a rendőrség keresi.

A második, kora este kitört lövöldözésben ketten sebesültek meg. A rendőrség tájékoztatása szerint ennek elkövetőjét meglőtték. A lövöldözés nyomán kitört pánikban egy nő menekülés közben elesett, elővigyázatosságból őt is kórházba vitték - tették hozzá.

Nem sokkal az incidens után a rendőrök egy harmadik személyt is előállítottak, aki a gyanú szerint szintén érintett a bűncselekményben. A hatóságok azt közölték, a két lövöldözésnek vélhetően nincs köze egymáshoz.

Az évente megrendezett eseményen idén több mint 2500 táncos, 25 karneválozó csoport és számtalan, a kikötővárost átszelő csatornákban úszó ember vett részt. A fesztivál fénypontja a szombat esti utcai felvonulás lett volna.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.