2020. szeptember 13., 08:21

Lövöldözés volt egy amerikai bevásárlóközpontban, egy ember meghalt

Egy ember meghalt szombaton egy bevásárlóközpontban történt lövöldözésben az egyesült államokbeli Mishawakában, Indiana állam északi részén.

A fegyverropogás hallatára az emberek menekülni kezdtek, hogy biztonságos helyre jussanak.

A megyei halottkém közlése szerint egy ember meghalt. Részletekkel nem szolgált az elhunyt személyéről, a helyi sajtó azonban kiderítette, hogy egy 22 éves afroamerikai férfiről van szó.

A rendőrség sem közölt adatokat a lehetséges elkövetőről vagy a lövöldözés okairól. A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették. A rendőrök még órákig a helyszínen maradtak.

A közösségi hálóra feltett videókon azt lehet látni, hogy a lövöldözés pillanataiban emberek futnak ki rémülten a plázából.

Egy szemtanú, a 44 éves Renne Dominik az egyik helyi lapnak, a South Bend Tribune-nek azt mondta, hogy férjével és két gyermekével a játékrészlegen tartózkodott, amikor lövések dördültek el. Azt látta, hogy emberek futnak; először azt hitte, azért, mert tornádó közeledik.

A bevásárlóhely alkalmazottjai mindenkinek azt mondták, hogy az eladótéren belül keressen menedéket.

Mintegy 35 emberrel együtt az eladótér egyik hátsó szobájába vonultak, mindenki síri csendben volt, nem lehetett tudni, hogy mi vár rájuk. Végül sikerült egy hátsó ajtón át kimenekülniük a szabadba.

Egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy mi történhetett, a hatóságok későbbre ígértek érdemi tájékoztatást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!