2021. május 26., 22:11

Legalább nyolc ember vesztett életét a San Jose-i lövöldözésben

Lövöldözés történt a kaliforniai San Jose egyik vasúti pályaudvara közelében, legalább nyolc ember életét vesztette, amikor a helyi szállítmányozási vállalat egyik munkatársa többekre tüzet nyitott - közölték a helyi hatóságok.

lövöldözés - San Jose
Fotó: TASR/AP

A megyei seriff szóvivője arról számolt be, hogy a fegyveres az áldozatokhoz hasonlóan a Santa Clarai Közlekedési Hatóság (VTA) alkalmazottja volt, ő is életét vesztette. Russell Davis egyelőre nem tudta megmondani, hogy az elkövető saját kezével vetett-e véget az életének, vagy a rendőrök lőtték le.

A nyomozás jelenleg is zajlik, az áldozatok száma változhat"

- fogalmazott.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel 7 órakor kezdődött a VTA által üzemeltetett állomások egyikének udvarán, amely a város repülőterének közelében található. Davis tájékoztatása szerint egy bombakereső osztag is kivonult a helyszínre, ahol "legalább egy" robbanószerkezetet találtak.

„Borzalmas tragédia történt ma, együttérzünk a VTA-családdal" - jelentette ki Glenn Hendricks, a vállalat igazgatóságának elnöke. Hozzátette, a lövöldözés az udvar azon részén történt, ahol a munkások karbantartják a járműveket.

Nagyon sötét pillanat ez"

- fogalmazott Sam Liccardo, San José polgármestere. "Mindent tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ez soha többé ne forduljon elő városunkban" - tette hozzá.

Sajtóinformációk szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is segítik a nyomozást.

A több halálos áldozatot követelő lövöldözések egyre gyakoribbak az Egyesült Államokban, ahol a fegyverrel rendelkezők aránya az egyik legmagasabb a világon. Márciusban nyolc embert - köztük hat ázsiai származású nőt - lőtt agyon egy fegyveres ámokfutó Atlanta környékén. Kevesebb mint egy héttel később pedig tíz embert öltek meg egy coloradói szupermarketban.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!