2020. április 13., 16:58

Kongóban egy francia repülőgépre lőttek

Francia állampolgárokat szállított volna haza Kongóból az a repülőgép, amelyre többször is rálőttek a reptéren. A gépről le kellett szállítani az utasokat, és egy másikat kellett keresni, amivel hazatérhettek Franciaországba. A lövöldözés körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Kongó repülőtér
Fotó: Twitter
Vizsgálják a támadást ért repülőgépet

Szombat este szállt volna fel a kongói Agostinho-Neto repülőtérről az Air France egyik gépe, amely francia állampolgárokat szállított volna haza.

A hazafelé vezető út azonban nem volt egyszerű az embereknek, a gépre ugyanis rálőttek– szerencsére ekkor sem az utasok, sem a személyzet nem volt még a fedélzeten.
Lövésnyomok
Fotó:  Twitter
Lövésnyomok a repülőgép burkolatán

A támadás részletei nagyon homályosak, egyes források szerint nem tudják meghatározni a lövések körülményeit. Mások szerint viszont az incidens egy nézeteltérésből eredt a biztonsági személyzet között, és az a személy, aki egyébként a levegőbe lőtt és a gépet is eltalálta, részeg volt.

A járatot végül későbbre kellett halasztani, az utasokról azonban kellőképpen gondoskodtak a helyszínen.

A kongói külügyminiszter, Jean-Claude Gackosso sajnálatát fejezte ki francia kollégájának, Jean-Yves Le Driannak az incidens miatt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!