lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. április 3., 10:48

Izraelben a hadsereg lelőtt egy Szíria felől érkező azonosítatlan repülőgépet

Az izraeli hadsereg hétfőre virradóra bejelentette, hogy lelőtt egy azonosítatlan repülőgépet, mely Szíria felől hatolt az ország légterébe.

Szűkszavú közlemény
Fotó: YouTube

A fegyveres erők közleménye szerint az éjszaka folyamán észlelt repülőgép nem jelentett veszélyt.

A hadsereg vizsgálja Irán esetleges érintettségét - idézte a Háárec című izraeli napilap a közleményt.

A The Jerusalem Post című napilap azt közölte, a repülőgépet egy lakatlan területen lőtték le, az észak-izraeli Hula-völgynél, a maradványokat vizsgálják.

Mindeközben vasárnap reggel a szíriai védelmi minisztérium azt közölte, Izrael rakétákkal támadta a közép-szíriai Homsz tartományt. A damaszkuszi vezetéshez közelálló Sám FM rádióállomás szerint a támadás célpontja a hadsereg egyik nyugat-homszi támaszpontja volt, és öt katona megsebesült.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a libanoni Hezbollah állásaira. Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet szerint Izrael csak márciusban hat légicsapást hajtott végre szíriai területen.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.