2022. május 13., 17:35

Ismét lőtték egymást a zsidók és a palesztinok Ciszjordániában

Péntek reggel ismét tűzharc tört ki Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Dzsenin
Fotó: Wikipedia
Dzsenín

Súlyosan megsebesült egy izraeli kommandós Ciszjordániában, a dzseníni menekülttábor melletti Brukin falunál egy palesztin körözött őrizetbe vételekor kitört tűzharcban. Helikopterrel szállították a haifai kórházba. 

Az izraeli egység előzőleg körülvette az Iszlám Dzsihád nevű palesztin iszlamista terrorszervezet egyik helyi tagjának, Mahmúd Dabainak a házát, majd lövöldözés kezdődött.

A ynet értesülése szerint az izraeliek több órás tűzharc után letartóztattak több palesztint, köztük Dabait. A 40 éves Daud Zabeidit, a terrorista tevékenységért izraeli börtönben fogva tartott, s Izraelben is jól ismert Zakaria Zabeidi testvérét hasba lőtték. 

Az Iszlám Dzsihád katonai szárnya arra figyelmeztetett, hogy Izrael viseli a felelősséget Dabai életéért, és megígérte, hogy Izrael magas árat fog fizetni, ha a szervezet tagjainak bajuk esik. 

Az izraeli erők először hatoltak be a dzseníni menekülttáborba Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió ismert palesztin újságírónőjének szerdai agyonlövése óta.  Dzsenínben egy egység lezárt egy területet abból a célból, hogy kivizsgálják Abu Akla halálát.

Ciszjordánia déli részén, Bét El mellett egy palesztin egy kőtömbbel megtámadta egy autó vezetőjét, s megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját, de egy tartalékos katona rálőtt, közepesen megsebesítette, és meghiúsította a terrorakciót. A merénylő táskájában kést találtak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.