2020. július 12., 09:23

Huszonegy migránst mentettek ki a La Manche csatornából

Huszonegy migránst és menekültet mentettek ki szombaton a La Manche csatornából - közölték a francia hatóságok.

Migránsok La Manche
Mentés
Fotó: Archívum

A migránsok három csónakkal tartottak Nagy-Britanniába.

Az észak-franciaországi Gris-Nez mentőközpontot éjfél tájban értesítették, hogy egy csónak, fedélzetén négy bevándorlóval Sangatte-tól mintegy két kilométerre északkeletre tartózkodik - közölte a Manche et de la Mer du Nord tengeri területi közigazgatási hivatal közleményében. Mind erősen kihűlt állapotban voltak, éppen akkor vették őket gondjaikba, amikor a csónakjuk süllyedni kezdett.

Később az éjszaka folyamán, három óra tájban, Calais-től négy kilométerre északra járt szerencsétlenül egy gumicsónak, az utasai segítséget kértek. A rajta lévő tizenhárom bevándorlót a rendőrség vette a gondjaiba.

Reggel kilenc óra tájban egy belga vitorlás értesítette a griz-nez-i mentőket, hogy egy felfújható csónakot látott a calais-i kikötő behajózó csatornája környékén a fedélzetén négy bevándorlóval. Őket a csendőrség egyik őrhajója vette a fedélzetére.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.