2021. november 13., 15:04

Holtan találtak egy fiatal migránst a lengyel-fehérorosz határon

Holtan találtak egy fiatal szíriai migránst Lengyelország és Fehéroroszország határán - közölte szombaton a lengyel rendőrség.

határ
Fotó: TASR/AP

A tájékoztatás szerint a férfi holttestet pénteken fedezték föl az erdőben, Wólka Terechowska település közelében.

A halál oka egyelőre ismeretlen.
Ezzel 11 más adatok szerint kilenc főre emelkedett az Európai Unió és Fehéroroszország határán kialakult migránsválság halálos áldozatainak a száma.

Péntek éjjel

a lengyel rendőrség megakadályozott egy újabb, nagyjából százfős csoportot abban, hogy bejusson az EU területére.

Az elmúlt hónapokban több ezer, többségében szíriai és iraki migráns gyűlt össze Fehéroroszország és a vele szomszédos EU-tagállamok, Lengyelország, Litvánia és Lettország határán, azt remélve, hogy valamilyen módon bejut az EU területére.
A migránsok szedett-vedett sátrakban tengődnek a fehérorosz-lengyel határ térségében az erdőben, miközben a hőmérséklet fagypont körülire süllyedt.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök "a gyerekeknek szánt emberbaráti segítségként" elrendelte, hogy állítsanak föl ételosztó sátrakat a migránsok részére - jelentette szombaton a BelTa fehérorosz állami hírügynökség.

Az EU Lukasenka elnököt tette felelőssé a válságért, mondván, szándékosan idézte elő a helyzetet, válaszul a Fehéroroszország ellen bevezetett szankciókra.

Az EU azután sújtotta büntetőintézkedésekkel Minszket, hogy a fehérorosz vezetés kirívóan durván lépett föl az ellenzékkel szemben a tavalyi, független megfigyelők szerint is elcsalt elnökválasztás után.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.