2020. július 26., 18:20

Hatalmas erdőtűz pusztít Portugáliában

Szombaton gyulladt ki az erdő az ország középső részén lévő Oleirosnál. Jelenleg hétszáz tűzoltó dolgozik Serta térségében. Egy tűzoltó meghalt, hat ember pedig megsérült.

Potugál erdőtűz
A tűzoltók megfeszítve dolgoznak
Fotó: Paulo Cunha

Jelenleg több mint hétszáz tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén és 14 repülő is segíti a levegőből a munkát - nyilatkozta Eduardo Cabrita miniszter.A prioritás az emberi életek megóvása, ha szükséges, akkor az evakuálás elvégzése is.A miniszter azt is elmondta, hogy szoros kapcsolatban van a környező települések polgármesterivel, és a legfontosabb a lakosság támogatása.

A reggeli sajtótájékoztatón Luís Belo Costa tűzoltó parancsnok elmondta, hogya szombaton keletkezett tűzben meghalt egy tűzoltó, és további hat ember megsérült.

Az előrejelzések szerint a térségben még negyven fok feletti hőmérsékleteket is lehetségesnek tartottak, amihez 65 km/óra sebességű szél is társult és ez rendkívül megnehezítette a tűzoltást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.