Halálra itták magukat az angolok a járvány alatt?

2021. május 6., 20:45
ma7 | MTI

Rekordmagas volt az alkohol halálos áldozatainak száma Angliában és Walesben 2020-ban: 7423-an haltak meg, húsz százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

sör alkohol
Fotó: unsplash.com

Ez a statisztikák 20 éves története óta a legmagasabb érték - közölte a brit statisztikai hivatal Newportban csütörtökön. A szakértők bár a számokat nem hozták közvetlen kapcsolatba a koronavírus-járvánnyal, utalnak az egészségügyi hatóságok adataira, melyek szerint a járvány kezdete óta megváltoztak az alkoholfogyasztási szokások.

A negyedéves adatok szerint van kapcsolat a halálos áldozatok számának növekedése és a koronavírus-járvány között.

Az alkohol halálos áldozatainak száma 2020 első negyedévében, tehát a pandémia kezdete előtt az előző év átlagának felelt meg. A többi negyedévben azonban az átlagnál többen halnak meg túlzott alkoholfogyasztás következtében, mint minden korábbi évben.

A negyedik negyedév értéke a valaha regisztrált legmagasabb - közölte a statisztikai hivatal.

Angliában és Walesben a koronavírus-járvány miatt több alkalommal rendeltek el szigorú kijárási és a személyes kapcsolattartási korlátozásokat. Az Egyesült Királyság többi országrésze, Skócia és Észak-Írország nem adott ki statisztikát az alkohol halálos áldozatairól.

Kövesse facebook oldalunkat is!