2023. február 14., 10:08

Gál Kinga: gyors segítségnyújtásra van szükség a földrengés sújtotta térségekben

Európának minden támogatást a lehető leggyorsabban kell megadnia Törökországnak és Szíriának, a földrengés sújtotta térség továbbra is számíthat Magyarország segítségnyújtására - jelente ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

földrengés
Szíriában a halottszállítók nem győzik járművel a tragédiát. Civil járműveken szállítják el az áldozatok holttesteit.
Fotó: TASR/AP

Gál Kinga rámutatott: az életmentésben az első napok a különösen fontosak, ezért Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét, és küldött kutató-mentő csapatokat, valamint orvosi segítséget a térségbe.

A katasztrófavédelem mentőcsapata a magyar jótékonysági szervezetekkel együtt 167 fővel és 29 keresőkutyával több mint 30 embert mentett ki élve a romok alól Törökországban - közölte az EP-képviselő, majd arról is tájékoztatott, hogy Magyarország - egyetlen európai államként - Szíriában is segít: a Hungary Helps Program támogatásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mobil mentőállomásokat telepített az országba.

Az életmentés után most az átfogó, gyors humanitárius segítség a legfontosabb"

- fogalmazott Gál Kinga.

Hangsúlyozta: Európának a lehető leggyorsabban kell megadnia minden segítséget a földrengés sújtotta országoknak, ebből Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel kiveszi a részét.

A katasztrófa sújtotta törökországi és szíriai térségek továbbra is számíthatnak a magyarok segítségnyújtására - tette hozzá Gál Kinga.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.