Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. május 23., 09:39

Fegyveresek megtámadták a MOL pakisztáni telepét

Iszlamista fegyveresek rohamozták meg kedden a földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén, a támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr életét vesztette.

taliban-afganisztan.jpeg
Illuszrációs fotó
Fotó: TASR/AP

A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemben történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében – írja az Index.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára a támadást.

A MOL még nem reagált a támadás hírére. Ugyanakkor az Index más nem hivatalos forrásból úgy értesült:a támadás célpontja nem a MOL infrastruktúrája ellen történt. A támadás elkövetői feltehetően tálibok voltak, akiknek az elmúlt időszakban rendszeresek az akcióik.

A lap úgy tudja, az áldozatok között nincs MOL-alkalmazott, feltehetően 4 katona és a biztonsági erők (korábban a katonaság kötelékében szolgáló) 2 fegyverese vesztette az életét.

Különböző militáns csoportok, köztük a pakisztáni tálibok, évek óta az északnyugati régió távoli hegységeiből irányítják tevékenységüket, és az állam elleni hadjáratukban támadásokat indítanak a biztonsági erők és az infrastruktúra ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.