2021. december 16., 14:19

Élő tévéadásban rendezett botrányt Porosenko volt ukrán elnök

Petro Porosenko volt ukrán elnök váratlanul megjelent a megújult parlamenti tévécsatorna, a Rada televízió élő adásában, és kisebb botrányt rendezett - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál csütörtökön.

Peter Pooršenko
Fotó: TASR/AP

Porosenko, aki most az Európai Szolidaritás ellenzéki párt vezetője, a tévé parlamenti stúdiójában jelent meg hívatlanul a délelőtti műsor alatt, amelynek a vendége egy kormánypárti képviselő, Danil Hetmancev, a parlament pénzügyi bizottságának elnöke volt. Az exállamfő odalépett a műsorvezetőkhöz,

és a kamerának háttal állva közölte, hogy a tévécsatorna hátráltatja a parlamenti képviselők munkáját.

A műsorvezetők kérték, hogy foglaljon helyet az asztalnál, és csatlakozzon a beszélgetéshez, de ezt Porosenko elutasította. Ezután viszont szembefordult a kamerákkal, és kijelentette, hogy

az adófizetők pénzét jogtalanul költötték el a parlamenti tévécsatorna megújítására.

Nem fogadta el az újságírók által felajánlott mikrofont sem, hanem némi vita után végül kilépett a képből.

A helyszínen utána újságíróknak nyilatkozva tettét túlzott érzelmekkel magyarázta. Kifogásolta még azt is, hogy a tévécsatornát ugyanaz a csapat újította meg, amely elindította az ő Prjamij elnevezésű hírtelevízióját.

A Rada tévé egyik újságírója közölte közben, hogy

a csatorna kész Porosenkónak szót adni és adásidőt biztosítani bármikor, amikor neki megfelel.

A volt államfő ezt megköszönte, egyúttal hozzáfűzte, hogy élni is fog ezzel a lehetőséggel, de majd csak akkor, amikor a tévécsatorna szerkesztői politikája megfelel az előírásoknak és a jogszabályoknak.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy december 14-én a Rada parlamenti tévécsatorna bejelentette műsorformátumának megújulását egy korszerűsített parlamenti stúdióval, továbbá egy új stúdióval a kormány épületében.

A hírportál szerint a Rada csatorna megújítását az az Olekszij Szemenov végezte, aki korábban elindította a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha Moszkva-barát elfogultság miatt mostanra már betiltott televíziós csatornáit és a Prjamij hírtelevíziót is.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.