2022. január 30., 14:59

Csehországban sikerült eloltani a hatalmas kárt okozó tüzet

A csehországi Mladá Boleslav vasútállomásánál hatalmas tűz ütött ki szombaton a késő esti órákban.

Az egyik legnagyobb tűzeset
Fotó: TASR/ma7
Óriási tűz Mladá Boleslavban

A tűzoltókat 20 óra 30 perc körül mozgósították a kiterjedt tűzhöz, amelyet csak hat órányi küzdelmet követően sikerült megfékezni.

Az előzetes információ szerint raklapok kaptak lángra, majd a több méter magas lángoktól a közeli csarnokok egyike is kigyulladt. Csak nagy nehézségek árán sikerült a szerkezetet elbontani, hogy ezzel is gátolják a lángok tovaterjedését. A keletkezett kárt több mint egy milliárd cseh koronára becsülik.

A tűzben szerencsére személyi sérülés nem történt. A lángok mintegy 100 méterre a vasúti pályaudvartól csaptak fel. Ennek ellenére a tűzeset nem okozott fennakadást a vasúti forgalomban. Az oltást nehezítette, hogy nem állt rendelkezésre kellő mennyiségű víz. A városi hivatal figyelmeztette a környéken élőket, hogy lehetőleg egy ideig ne szellőztessenek.

A csarnokokat egy autófelszereléseket forgalmazó cég bérelte. Elsősorban a gépjárművek műanyagtartozékai váltak a lángok martalékává. Az okozott kár alapján Csehország egyik legnagyobb tűzesetéről van szó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.