2023. december 10., 17:49

Benjámin Netanjahu bírálta az orosz-iráni kapcsolatokat a Vlagyimir Putyinnal folytatott telefonbeszélgetésésében

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök bírálta Oroszország és Irán "veszélyes együttműködését" a Vlagyimir Putyinnal vasárnap folytatott telefonbeszélgetésében - közölte Netanjahu hivatala.

Talán már jobban lesz
Benjamin Netanjahu nyugalomra int
Fotó: TASR

Netanjahu Oroszország képviselőinek Izrael elleni, egyebek között az ENSZ-ben elhangzott szavaiért is nemtetszését fejezte ki az orosz elnöknek a közlemény szerint.

Viszont Netanjahu nagyra értékelte az orosz állampolgársággal rendelkező izraeli túszok kiszabadításáért tett orosz erőfeszítéseket, és arra kérte Putyint:

gyakoroljon nyomást a nemzetközi vöröskeresztre annak érdekében, hogy eljussanak a szükséges gyógyszerek a Gázai övezetbe a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet által elrabolt izraeli túszokhoz.

Netanjahu a vasárnapi kormányülést otthagyva beszélt  ötven percet telefonon Putyinnal. A háború október 7-i kitörése óta másodszor beszélgetett egymással a két politikus.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.