2021. december 1., 11:25

Az ukrán elnök a parlament elé terjesztette be a többes állampolgárságról szóló törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beterjesztette szerdán a parlament elé a többes állampolgárságról szóló törvényjavaslatát.

Volodimir Zelenszkij
Fotó: TASR / AP

Ezt az államfő maga jelentette be a parlament előtt tartott éves beszámolójában, amelynek témája az ország kül- és belpolitikai helyzete.

Tudom, hogy a többes állampolgárság kérdése mennyire fontos az Egyesült Államokban, Kanadában és az EU-ban élő ukránok számára. Első alkalommal érezhetik a világ bármely táján élő ukránok azt, hogy nem pusztán ukrán származásúak, hanem ukrán állampolgárok is

- hangoztatta Zelenszkij.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy

a parlament tavaly Zelenszkij egyik hasonló javaslatát nem tűzte napirendre, mert szakértők szerint az állampolgárság kérdése az alkotmány módosítása nélkül, csak törvényi szinten nem szabályozható.

Dmitro Kuleba külügyminiszter márciusban kijelentette, hogy lehetségesnek tartja a kettős állampolgárság engedélyezését Ukrajnában az orosz állampolgársággal rendelkezők kivételével.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.