cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 16., 20:09

Az ENSZ felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a telepesek támadásainak támogatásával Ciszjordániában

Az ENSZ Emberi Jogi Hivatala kedden felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a telepesek támadásainak támogatásával Ciszjordániában, ahol elszaporodtak az ilyen incidensek a gázai övezeti Hamász terrorszervezet október 7-i összehangolt támadása óta Izrael déli térségei ellen.

ENSZ
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A világszervezet felszólításának előzménye, hogy hétfőn izraeli telepesek agyonlőttek két palesztint Ciszjordániában, izraeli katonák pedig egy palesztin fiatallal végeztek egy akció során.

Izraelnek, mint megszálló erőnek, minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy visszaállítsa, illetve a lehető legnagyobb mértékben biztosítsa a közbiztonságot és a rendet a megszállt Ciszjordániában"

- jelentette ki Ravina Samdaszáni, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője.

"Ez a kötelezettség magában foglalja a palesztinok megvédését a telepesek támadásaitól, valamint az erő palesztinokkal szembeni jogszerűtlen alkalmazásának leállítását az izraeli biztonsági erők által" - mondta.

Az izraeli biztonsági erőknek haladéktalanul fel kell hagyniuk az aktív részvétellel a palesztinok elleni támadásokban, illetve azok támogatásában"

- mondta. Samdaszáni mélyen aggasztónak nevezte az erőszak elmérgesedését Ciszjordániában.

Palesztin egészségügyi források szerint a gázai övezeti háborúban több mint 33 ezren vesztették életüket, míg Ciszjordániában legalább 466-an az izraeli hadsereg, vagy a telepesek erőszakcselekményei következtében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.