2022. december 21., 14:16

A Kreml szerint Zelenszkij washingtoni útja nem mozdítja elő a tárgyalásokat

Nem fogja a tárgyalási folyamat felé mozdítani az ukrajnai konfliktust Volodimir Zelenszkij ukrán elnök washingtoni látogatása - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Kreml
Fotó: pixabay.com

Kifogásolta, hogy az Egyesült Államok továbbra is szállít fegyvert Ukrajnának, és hogy egyre többfélét.

Mindez minden bizonnyal a konfliktus súlyosbodásához vezet, és nem sok jót ígér Ukrajna számára

- fogalmazott a szóvivő.

Peszkov nem tudta megerősíteni annak a hírnek a hitelességét, hogy elfogták annak az ukrán 80. önálló ejtőernyős rohamdandárnak a két tisztjét, amely orosz hadifoglyokat végzett ki Makijivkánal.

A szóvivő azt hangoztatta, hogy

az orosz védelmi minisztérium mindent el fog követni annak érdekében, hogy a helyzet javuljon a Donyecki Népköztársaságban. Peszkov így reagált arra, hogy az Ukrajnától elcsatolt régió megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin Vlagyimir Putyin elnökkel Moszkvában szerdán találkozva több légvédelmi eszköznek a területre telepítését sürgette.

Peszkov bejelentette, hogy Putyin a sűrű napirendje okán idén már nem fog üzenetet intézni a parlament két házához, ahogy azt az orosz alkotmány előírja. Ennek konkrét okát nem fedte fel, és közölte, hogy az ügyben az elnök nem konzultált az alkotmánybírósággal, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy hasonló csúszás már korábban is előfordult. A legutóbbi ilyen beszéd tavaly áprilisban hangzott el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.