lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. március 29., 14:20

A finnek megköszönték a magyar országgyűlés döntését

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.

Meghunyászkodtak
Matti Vanhanen
Fotó: TASR

A levélben - amelyet szerdán jutatott el az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-hez - Matti Vanhanen azt írta:

"a finn parlament és a magam nevében szeretném kifejezni Önnek legőszintébb elismerésünket" azért, hogy a magyar Országgyűlés ratifikálta Finnország kérelmét a NATO-tagság elnyerésére. Kiemelte: az "Oroszország ukrajnai agressziós háborúját követő jelenlegi kritikus geopolitikai helyzet" minden eddiginél közelebb hozta egymáshoz országaikat, és a NATO-tagság tovább mélyíti majd a kapcsolatot Finnország és Magyarország között.

Megjegyezte: remélhetőleg a következő parlamenti ciklusban is folytatni fogják az erős parlamenti együttműködést és minden területen megerősítik a partnerségüket.

A finn házelnök megköszönte magyar kollégájának "a kiváló együttműködést, amelyet az Eduskunta, a finn parlament elnöki székében" töltött hivatali ideje alatt tapasztalt.

A parlamentjeink közötti szoros kapcsolatok és a partnerség, valamint a finn és a magyar parlamenti képviselők parlamentközi szervezetekben való együttműködése továbbra is kiemelt prioritás marad az új összetételű parlament napirendjén"

- fogalmazott Matti Vanhanen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.