2021. november 13., 12:24

A fehérorosz külügyminiszter szerint Minszk már mintegy kétezer migránst toloncolt haza

Minszk mintegy 2000, papírokkal nem rendelkező migránst toloncolt vissza hazájába azért, hogy véget vessen az illegális bevándorlásnak - jelentette ki pénteken a fehérorosz külügyminiszter.

Fehéroroszország
Fotó: TASR/AP

Közleményében Uladzimir Makej hozzátette, hogy

a fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek körülbelül 700 határsértőt is, valamint Minszk nagyjából egy hónapja mintegy 30 utazási irodától megvonta az engedélyt, hogy külföldieket hozzon az országba.

A közleményből nem derül ki, hogy az őrizetbe vettek, illetve a kitoloncoltak azon migránsokból kerültek-e ki, akik az elmúlt hetekben érkeztek a volt szovjet tagköztársaságba.

Ugyancsak pénteken az iraki külügyminisztérium bejelentette,

Bagdad igyekszik hazatelepíteni a lengyel-fehérorosz határ térségéből azokat az iraki bevándorlókat, akik hajlandóak visszatérni.

A határ térségében migránsok ezrei rekedtek, akik illegálisan kívánnak belépni az Európai Unió területére.

Az Európai Unió szerint a minszki vezetés, felhasználva a migránsokat, hibrid támadást indított az unió ellen, Brüsszel ezért csütörtökön kilátásba helyezte, hogy akár már hétfőtől újabb szankciókat vezethet be Fehéroroszországgal és a migránsokat odaszállító légitársaságokkal szemben.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.