2023. február 8., 08:31

36 országból érkeztek mentőcsapatok Törökországba

Harminchat országból érkeztek mentőcsapatok Törökországba, hogy segítsenek az ország déli részének földrengés sújtotta térségeiben - közölte kedden este Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter.

földrengés
A dél-törökországi Diyarbakir városa különösen súlyos károkat szenvedett el.
Fotó: TASR/AP

A tárcavezető, akit a DHA helyi hírügynökség idézett, elmondta, hogy a katasztrófa sújtotta térség lakóinak három tartományban 50 ezer férőhelyet biztosítottak. Hozzátette, hogy kutató-mentő alakulatok több mint 3300 tagja van bevetésen.

Hulusi Akar török védelmi miniszter időközben bejelentette, hogy a térségben megnyitják a katonai kaszárnyákat és egyéb létesítményeket a civilek előtt.

Legfrissebb, kedd esti összesítések szerint Törökországban 5434 halálos áldozata és 31 ezernél is több sérültje van a határtérséget hétfőre virradóan megrázó földrengéseknek. Szíria északi részén legkevesebb 1932 halottról és csaknem négyezer sérültről tudni. Az amerikai székhelyű Csendes-óceáni Katasztrófavédelmi Központ szerint mintegy 23 millió ember lehet érintett a régióban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.