2023. november 11., 14:58

Tucatnyinál több galéria várja a látogatókat az Art Weekenden

Eddig több mint tizenöt galéria és kiállítótér jelezte részvételét az Art Weekend Budapest (AWB) programsorozaton, amelyet első alkalommal rendeznek meg a fővárosban december 1. és 3. között.

Budapest Art Week
Illusztrációs felvétel
Fotó: Facebook / Budapest Art Week

A program fő célja, hogy a budapesti galériák év végi vásáraira fókuszálva szélesebb betekintést adjon a budapesti kortárs képzőművészeti színtérről - közölte a programot szervező ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség az MTI-vel.

A résztvevők között szerepelnek kereskedelmi galériák, műtermi és banki kiállítóterek is, amelyek akár helyszíni, szervezett túrák keretében, akár önállóan és ingyenesen is látogathatók lesznek.

A programsorozat elsősorban a magyar képzőművészeti szféra fejlődését és fenntarthatóságát szolgálja, miközben magukra az alkotókra, kiállítóhelyekre irányítja a figyelmet.

Naponta két alkalommal, több helyszínen, vezetett túraútvonalak is indulnak majd ARTtour néven,

míg

a Cross-ARTtour eseményeken társművészeti szereplők, például divattervezők, filmrendezők, zeneszerzők, táncművészek kísérik a művészeti sétát,

és osztják meg gondolatainkat, érzéseiket a kiállított alkotásokkal kapcsolatban.

A programok között lesznek műteremlátogatások, beszélgetések a művészekkel, sőt az egyik kiállításhoz kapcsolódva tetováló nap és művészeti vásár is szerepel a programban.

Az AWB a nemzetközi Art Weekend események sorában helyezkedik el, és a Gallery Weekend Budapest társeseményeként igyekszik tovább erősíteni a kortárs képzőművészet megértését, népszerűsítését.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.