2020. február 3., 21:00

Vörös Zoltán motocross versenyző két kupát is nyert

Szinte már megszokott, hogy a köbölkúti Vörös Zoltán motocross versenyző kupagyőzelemmel zárja az évet.  2019-ben se volt ez másképp - megnyerte a Szlovák Nemzetközi Motocross Versenyt, valamint a Keleti Régió kupát (Regionálny pohár Východ v motokrose) szenior kategóriában.

A kupa átvétele Poprádon
A kupa átvétele Poprádon

Vörös Zoltán elmondta, a szlovák kupa ötfordulós. Keleten kezdődött és Köbölkúton volt a harmadik megállója, amit ő és a testvére Vörös Gábor szerveztek a községgel közösen. Ezen sokan voltak és olyan jól sikerült, hogy a Szlovák Motoros Föderáció elismerését is megkapták, az egyik legjobban megszervezett versenyért. Azáltal, hogy a községben rendezik e neves verseny egyik fordulóját Köbölkút neve bejutott a köztudatba, nem csak mint a jó motorosok, de a finom borok faluja is.

Zoltán indult a hat állomásból álló az East Cup 2019 motokrossz versenyen is, és a pontozás alapján itt is az 1. helyen végzett. A díjakat január végén Poprádon vette át. 

"A munkám miatt egyre kevesebb időt tudok fordítani az edzésekre. Ami talán pozitívum, hogy a versenyek előtt nagyon fel tudom pörgetni magam, de ahogy leesik a rámpa, csakis a versenyre összpontosítok. Küzdök a végső pillanatig, sokszor az utolsó körben is sikerül előznöm. Nagyon oda kell figyelni minden futamra, szoktam is erre figyelmeztetni a fiatalokat, mert lehet, a végső pontozásnál pont az az egy pont fogja eldönteni a helyezést” – fejti ki Zoltán a versenyek kapcsán.

Megosztás
Címkék