2021. szeptember 23., 18:47

Mindszenthavi Mulatság - Bodó Judit, a Borászok borásza is várja a felvidékieket a bodrogkeresztúri szüretre

A Mindszenthavi Mulatság helyi termelők kezdeményezésére született meg 2010-ben Bodrogkeresztúrban. A cél az volt, hogy a település borászai, kézművesei és művészei vendégül lássák az ide látogatókat, és ismertessék meg az érdeklődőkkel a települést, a helyi értékeket.

2021-07-14 Gombaszög, Gombaszögi Nyári Tábor, Gombaszög 2021, 1. nap, Bodó Judit, borász
Fotó: Fábián Gergely

A kezdeti maroknyi csapat napjainkra szépen kibővült, és ma már nemcsak Bodrogkeresztúrban, hanem Bodrogkisfaludon is lehet bort kóstolni, szüretelni, megismerkedni a helyi kézművesekkel, vagy csak egyszerűen sétálni a szép őszi napsütésben.

A szüreti hangulatot kihasználva változatos programokkal várják a vendégeket!

Pénteken délután érdekes szakmai előadásokkal készülnek, hiszen

idén épp 450 éve említették először a Tokaji Aszút!

Mindszenthavi Mulatság

Mi várható? Előadások, szakmai kerekasztal, vezetett kóstoló forgalmi tételekből, és egy igazán különleges kóstoló muzeális borokból, ahol az időutazás 2000-től egészen 1940-ig tart! Este a borvacsorát az újonnan nyílt, de komoly gasztronómia élményeket nyújtó Dereszla Bisztróban lehet elfogyasztani.

Mindszenthavi Mulatság

Szombaton 12 borászat látogatható meg, ahol minden egyes helyszínen változatos programok várják látogatókat: kiállítások, folk- és jazz koncertek.

Fellép Iván Szandra és Jász Andris duó, Retro Party .

Szombat délután a hagyományos szüreti felvonuláson ott lesz a falu apraja-nagyja, este fényfestés és táncház is lesz.

Az egyes borászatoknál sem lesz eseménytelen a nap: kézművesek, népi játékok  és gyerekfoglalkozások várják az érdeklődőket.

Mindszenthavi Mulatság

A Hungarikum udvarban borok mellé a finom fogásokat a környék legjobb éttermei, szakácsai, sajt-, lekvárkészítői biztosítják.

A kóstolni valók mellé érdekes előadások, rendhagyó szoborbemutató is jár majd.

Nagyon büszkék a megújulóban lévő majd 800 éves templomukra, amiről a régészeti feltárást vezető Makoldi Miklós régész fog beszélni.

Résztvevők:
Bott Pince, Füleky Pincészet, Dereszla Pincészet,  Patricius Borház,  Tokaj Nobilis Szőlőbirtok,  Bodrog Borműhely, Babits Pincészet, Rozgonyi Pince, Hangavári Pince, Illés Pince, Szélkiálltó Pince, Orsolyák Attila, Takács Lajos, Borecet Manufaktúra, Csicsörke Lekvár, Ambrus Tanya, Mádi Sajt, Zempléni Sajt, Betlehem Pihenőház, Seven Hills, Kriszta Kávézója, Kisfalucska Udvarház, Bodrogkeresztúri Önkormányzat

A programok egyrésze előzetes regisztrációhoz kötött! Kérik keressék az adott programot szervező borászatot!

További információk:

www.mindszenthavi.hu  , www.facebook.com/mindszenthavi  oldalakon található.

Mindszenthavi Mulatság
 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!