2023. június 30., 19:21

Mi ismerjük a déli és keleti mezőgazdászok szükségleteit - elkészült a Szövetség mezőgazdasági programja - VIDEÓVAL

A szlovák kormány mostohagyerekként tekint Dél- és Kelet-Szlovákia magyarlakta területeire, éppen ezért a Szövetség alapvető célkitűzései között szerepel e régiók felzárkóztatása. A mezőgazdaság felzárkóztatása érdekében a párt kidolgozott egy új programot, amellyel a keleti és a déli régiókban tevékenykedő gazdákat segítenék. De vajon miben tér el a Szövetség által kidolgozott program a többi párt ajánlatától? Erről kérdeztük Patasi Ilonát, a Szlovákiai Agrárkamara elnökét.

mezőgazdaság
Képünk illusztráció.
Fotó: unsplash.com

Köztudott, hogy egy rendkívül nehéz időszak áll a szlovákiai gazdák mögött, folyamatosan küzdenek az időjárás viszontagságaival, de ha ez nem lenne elég, az állam és az Európai Unió is komoly igényeket és elvárásokat támaszt velük szemben.

Patasi Ilona, a Szlovákiai Agrárkamara elnöke stábunknak elmondta, a határmenti régiókban van Szlovákia legproduktívabb területe, a mezőgazdasági vállalkozóknak az igényei is arra fókuszálnak, hogy amit megtermelnek, azt tudják helyben feldolgozni, tárolni és értékesíteni.

A Szövetség régiófejlesztési és mezőgazdasági politikájában nagy hangsúlyt kap ezeknek az igényeknek a kielégítése is.

Patasi szerint mezőgazdasági szempontból is nagyon fontos, hogy a Szövetség bekerüljön a parlamentbe, és megvédje a Dél- és Kelet-Szlovákiában dolgozó gazdák érdekeit, hiszen e régiókban sok szempontból eltérő tevékenység folyik, mint az ország bármely más pontján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.