2020. január 20., 18:20

Újabb operafesztivál kezdődik Bayreuthban

Újabb operafesztivál kezdődik Bayreuthban 2020-ban. A Bayreuthi Ünnepi Játékok mellett ősztől a Bayreuth Barokk is várja a komolyzene kedvelőit.

Max Emanuel Cenčić operaénekes
Fotó: www.cencic.com
Max Emanuel Cenčić operaénekes

A Markgräfliches Opernhaus (Őrgrófsági Operaház) szolgál helyszínül a fesztiválnak szeptember 3. és 13. között. A művészeti vezető feladatát Max Emanuel Cenčić rendező és producer végzi - közölte a fesztivál megrendezésére életre hívott Bayreuthi Barokk Ünnepi Játékok Kft. által megbízott ügynökség.

Az ügynökség szerint a programban koncertek szerepelnek, emellett két, az operaház korai időszakában íródott operát is bemutatnak.

Az Őrgrófsági Operaházat 1748-ban Vilma porosz királyi hercegnő (1709-1758) építtette lánya esküvőjére. 2012 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Számomra egy álom vált valóra azzal, hogy ebben a történelmileg nagyon fontos épületben olyan operákat mutathatok be, melyeket 300 éve egyáltalán nem vagy alig játszottak"

- mondta Cenčić.

Bayreuth ezentúl Richard Wagner mellett a korábban élt zeneszerzők műveinek is otthont ad.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.