2019. október 31., 18:22

Nyilvános az idei lévai Jazzkarácsony programja: valódi világsztárok érkeznek

2019-ben immár huszadik alkalommal szervezik meg a lévai Jazzkarácsonyt. A Reviczky Házban ezúttal is jobbnál jobb zenészek tűnnek fel, köztük valódi világsztárok is.

Lévai jazz
Médialapozó
Fotó: www.aktualita.cz

A lévai Jazz Centrum és a Reviczky Társulás közös szervezésében megvalósuló műsorfolyam keretein belül, annak nyitórendezvényeként kerül sor a TOP PROJECT 2019 elnevezésű koncertre. 2019. november 10-én Borlai Gergő Gary Willisszel, Llibert Fortunyvel és Szebényi Dániellel zenél majd együtt.

A dobos Borlai Gergő és a basszusgitáros Gary Willis első alkalommal a budapesti A38-on játszott együtt. Lévára az egyik legmodernebb gondolkodású európai szaxofonosként emlegetett Llibert Fortunyvel, valamint a Mike Gotthard gitáros által életre hívott Electric Shockban is közreműködő billentyűssel, Szebényi Dániellel érkeznek.

Fotó:  Juraj Gergely

„A legtöbb zenekarban a ritmusszekció ritkán kap ekkora reflektorfényt, ám ez ennél a formációnál természetes, hiszen Willis és Borlai esetében többről van szó, mint egyszerű kíséretről. Mindkettejük játéka ötvözi a virtuozitás, zenei sokszínűség és kreativitás legmagasabb fokát“ – olvasható annak a Budapest Jazz Clubnak a beharangozójában, ahol két nappal később, november 12-én szintén színpadra lép a formáció.

A lévai programsorozat december 12-én az 1991-ben alapított Bratislava Hot Serenaders nevű  zenekar gálakoncertjével a Junior moziban folytatódik. A Juraj Bartoš vezette tizenöt tagú együttes fellépései során a múlt század 20-as és 30-as éveinek hot jazz dallamvilágát eleveníti fel a kornak megfelelő öltözékben, autentikus hangszereket megszólaltatva.

A RetroACT EXperience
Fotó:  www.gregi.net
A RetroACT EXperience

December 20-án Vanessa Šarközi és Miloš Biháry közös, Gypsy Jazz Projectjén szórakozhat a Reviczky Házba ellátogató érdeklődő. Az izgalmasnak ígérkező produkciót a Martin Valihora, Oskar Rózsa és Eugen Vizváry alkotta RetroACT EXperience fellépése követi.

A Jazzkarácsony nevű zenei fesztivál másnap, december 21-én a Peter Lipa Band és Radovan Tariška közös koncertjével, valamint az 1973-tól működő szlovák jazz-rock zenekar, a legendás Fermata fellépésével ér véget.

Jegyek már kaphatóak a lévai Juniorban található zeneüzletben. További információk az alábbi telefonszámon: 0902 135 477.

Fotó:  Miloš Biháry

A Bratislava Hot Serenaders
Fotó:  Juraj Gergely
A Bratislava Hot Serenaders

A Fermata
Fotó:  www.fermata.sk
A Fermata

Lévai jazz
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.