2021. június 28., 17:24

Ilyen volt az érsekújvári Kassák-Napok – KÉPEKKEL

Véget ért a második alkalommal megrendezett érsekújvári Kassák Lajos Kulturális Napok, amely a LégÚjvár projekt egyik programsorozata volt 2021 júniusában.

KLIK-Napok
Médialapozó
Fotó: Tóth František
Kiállítás-megnyitó

Az érsekújvári és környékbeli fiatalokból álló szervezet – Kassák Lajos Ifjúsági Klub – tagjai kitettek magukért a színes programfelhozatallal, ugyanis kiállításból, koncertekből és táncházból sem volt hiány. A KLIK első programpontja az érsekújvári és környékbeli amatőr, valamint profi művészek kiállításmegnyitója volt, amelyen nemcsak festmények, de fotók, grafikai művek, dekupázs technikával készült alkotások és egyéb művészeti tárgyak is helyet kaptak az érsekújvári Csemadok pincehelyiségében. A kiállítást egy teljes héten keresztül látogathatták az érdeklődők.

KLIK-napok
Fotó:  Tóth František
Csanda Tamás nyitóbeszéde

Csanda Tamás, a kulturális napok főszervezője a tárlat megnyitóján elmondta, hogy Kassák Lajos tagadhatatlanul Érsekújvár örökségéhez tartozik, aki büszkén kiállt saját víziója és az újítás mellett.

Félelem nélkül ment a célja után, és azt gondolom, hogy ez nagyon jó tanács a számunkra is. Avantgárd művészként kezdetben nagyon nehéz volt érvényesülnie, ugyanis sokan nem értették, mit is szeretne alkotni. Épp ezért gondolom úgy, hogy nekünk, a KLIK-nek feladatunk és küldetésünk megadni a lehetőséget a velünk együtt élő művészeknek, alkotóknak, hogy érvényesülhessenek. Ebben a szellemiségben hoztuk létre ezt a tárlatot”

– hangzott el a megnyitón. A tárlat hivatalos nyitóünnepségén citeraszó és Kassák-vers is elhangzott, tisztelegve ezzel az érsekújvári művész előtt.

KLIK-napok
Fotó:  Tóth František
A kiállításon résztvevők

A kiállításon Macorlig Dávid, Hožvák Ivett, Lévárdi Orsolya, Pethes Borbála, Benyovszky Adél, Ponesz Karin, Benkő Tímea, Németh Csilla, Mihalovics Zsuzsanna, Juhász Zsuzsa, Tóth Tamás (Sylon), Lencsés Zsuzsa, Skrovan Boglárka, Lukács Hajnalka, Török Bianka, Bese Bernadett, Kaderábek Marcela, Bíróczi Léda és Bombicz Ferenc műveivel találkozhattak az érdeklődők, akik csoda szép műtárgyaikkal varázsolták el a látogatókat.

KLIK-napok
Fotó:  Tóth František
Estendøn zenekar

A hétvégén a zenéé volt a főszerep, két felvidéki zenekar lépett az érsekújvári csillagvizsgáló kabinet színpadára, amelyen a hangulat a tetőfokára hágott.

Először a farnadi Estendøn, majd a párkányi Jóvilágvan együttes táncoltatta meg a közönséget. A következő napon a népzene is teret kapott a Pósfa zenekar jóvoltából, akik biztosították a táncház talpalávalóját a Csemadok nagytermében.

A táncház vezetői és oktatói Hutura Beáta és Molnár Bálint voltak.

KLIK-napok
Fotó:  Dávid Brigitta
Pósfa zenekar

A Kassák Lajos Ifjúsági Klub számára jól indult a nyár, sikeres programsorozatukat sokáig emlegetik majd még.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.