2019. november 28., 18:39

Így adják elő a gyerekek a népszerű rockoperát: István, a király iskolába megy - VIDEÓVAL

Még várják a jelentkezőket az István, a király iskolába megy című, egész Kárpát-medence ifjúságát megmozgató zenés színházi tehetségkutató versenyre. A fiatalok a legendás rockopera egyes jeleneteit forgatják le saját értelmezésükben. Vadkerti Imre, a program felvidéki koordinátora szerint a fiatalok számára nagy lehetőségek nyílnak meg.

istvan-a-kiraly-iskolaba-megy2.jpg
Médialapozó
Fotó: Szörényi Réka / Zikkurat Színpadi Ügynökség

Az ötezer anyaországi és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják elő, rögzítik és a YouTube-ra töltik a rockopera egy-egy jelenetét. Az iskolák 20-25 perces produkcióval, míg a 6-16 éves diákok egyéniben szóló előadással jelentkezhetnek. A versenyszabályzatokat ITT oldalon tekinthetik meg.

A produkciókat szakértő zsűri és a közönség is rangsorolják, a verseny végén a kiválasztottakból egy különleges társulatot állítanak össze, amely 2020 nyarán előadhatja a rockoperát egy frenetikus élőműsor során. Jelentkezni november 30-ig lehet.

Fotó:  Szörényi Réka / Zikkurat Színpadi Ügynökség

Az István, a király iskolába megy program promóciós videoklipjét a rockopera felújított változatának sztárjaival, Vadkerti Imrével, Vikidál Gyulával, Varga Miklóssal és Feke Pállal forgatta le egy csapatnyi tehetséges iskolás. Vadkerti Imre, a „Felvidék hangja” szerint már a forgatás is csodálatos élménynek bizonyult. Portálunknak elmondta, számos felvidéki iskola igazgatójával vette fel a kapcsolatot, hogy biztassa az intézményeket a versenybe való jelentkezésre, tudomása szerint Kassa és Nagykapos vidékéről, Gömörből és a Dunaszerdahelyi járásból is érkeztek már videók a központba.

Óriási dolog ez minden gyereknek, nem beszélve arról, hogy hasznos ismeretségek köttethetnek erdélyi, délvidéki, felvidéki és anyaországi fiatalok között. Nagy lehetőség áll a kalandozó kedvűek előtt. Mindenkit biztatok, én is végigjártam ezt az utat, és számomra is egy nagy ajándék ez, legyen így másnak is. Menjetek és alkossatok!”

– üzente Vadkerti Imre a vállalkozó szellemű, aktív fiataloknak.

Az István, a király iskolába megy program a százéves Trianoni megemlékezés méltó részét képezi azáltal, hogy hazai és külhoni gyerekek egy színpadon éneklik a legnépszerűbb történelmi rockoperát. A győztesek egyik díja lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy Versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a szégyenletes trianoni szerződés aláírásának helyszínét. Természetesen egy Disneyland-i kirándulás sem maradhat el. A verseny arca Feke Pál énekes, aki az elmúlt években Istvánt, Koppányt, Laborcot és Tordát is alakította a rockoperában.
istvan-a-kiraly-iskolaba-megy2.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék