magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2019. november 8., 14:42

Hőseink hagyatéka - Az Ide született sorozat újabb alkotása holnap! - VIDEÓ

Vannak megszállott emberek, akik egész életüket egy cél megvalósításának szentelik. Ez a munka akkor még nagyobb figyelmet érdemel, amikor ezt nem gazdasági vagy személyes, hanem közösségi célok vezérlik. A Pro Media Alapítvány támogatásával készült Ide született sorozat  második része is ilyen embert mutat be. A filmben bemutatott személy a háborúban eltűnt emberek felkutatásával és a méltatlanul kevés figyelmet kapó háborús emlékek, tárgyak, relikviák és események felkutatásával, gyűjtésével és megőrzésével foglalkozik. Előzetes!

Hőseink hagyatéka - Az Ide született sorozat újabb alkotása holnap! - VIDEÓ
Fotó: ma7

Ha a film nézése közben tátva marad a szánk, az nem jelenti azt, hogy orvoshoz kell szaladni, csupán annyit, érdemes ülve maradni és nézni az Ide született sorozat újabb bemutatóját szombat este hatkor a Ma7 portálon. Ez nem csak azért van, mert megelevenednek előttünk a második világháború egyes filmjelenetei hitelesen újrajátszva, hanem azért is, mert megismerhetünk egy olyan embert, aki a Garam-menti harci eseményeket olyan részletességgel ismeri, hogy a hadtörténészek is sárgulhatnának az irigységtől.

A két részes film első részében a látványos harci cselekmények mellett megtudhatjuk azt is, mi motiválta az Oroszkai Hadimúzeum alapítóját, hogy 2008-ban megnyissa magánmúzeumát 80 négyzetméteren, ami mára ezer négyzetméterré nőtte ki magát. Nézze velünk a filmajánlót, és ne feledje, szombat hattól jön az Ide született sorozat újabb része!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.