2018. október 19., 11:44

Grammy-díjas muzsikussal zenél Ipolyságon a Lukáš Oravec Quartet

Az 1988-as születésű zsolnai muzsikus zenekara, a Lukáš Oravec Quartet már korábban is zenélt a honti városban; október 24-én, 18 órai kezdettel viszont – a Hangin’ Release Tour 2018 elnevezésű koncertkörútjuk keretén belül – a világhírű szaxofonossal, Wayne Escofferyvel kiegészülve állnak a MyHont Café színpadára.

Lukáš Oravec
Médialapozó

„Lukáš Oravec egy csodálatos fiatal trombitás, akinek mind játéka, mind szerzeményei tele vannak tűzzel és kreativitással. Mind zenéje, mind játéka egyedi, Lukáš és az őt körülvevő zenészek figyelemre méltó erőt képviselnek” – írta a 2012-ben összeálló négyesről Bob Mintzer jazz szaxofonos.

Az elmúlt esztendőkben közösen muzsikáltak többek között a New York-i jazz-zenésszel, a kiváló szaxofonistával, Vincent Herringgel, a remek jazz-zongoristával, Danny Grissett-vel vagy éppen a Liszt- és eMeRton díjas zongoraművésszel, Oláh Kálmánnal is.

Az idei évben a 2010-ben Grammy-díjat nyert amerikai szaxofonossal, a New York-i jazz színtér kiemelkedő alakjával, Wayne Escofferyvel közösen lépnek fel az ipolysági rendezvényen. A belépés ingyenes.

Fotó:  Lukas Oravec

Lukáš Oravec
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.