2021. május 11., 12:29

Erre varrjál gombot - Kézműves ötletek könyve Szalma Nikolettától

Erre varrjál gombot – Ötletgombolyag Vidu műhelyéből címmel adja ki első, kézműves ötletekből összeállított könyvét Vidu (Szalma Nikoletta), aki az anyaság és a házimunkák mellett szabadidejében újabb és újabb kézműves ötletekkel áll elő a nagyérdemű számára.

Erre varrjál gombot-Vidu könyve
Fotó: Vidu

Az érsekújvári származású Szalma Nikoletta, azaz Vidu már gyerekkora óta foglalkozik egyedi készítésű csecsebecsékkel. 2010 óta saját márkával dolgozik, vásárlóit kézműves tárgyaival kápráztatja el. Vidu úgy határozott, hogy ötleteit már nemcsak az online térben közli az emberekkel, hanem csokorba köti és kiadja teljes értékű kötetként.

Az alkotó a ma7-nek elmondta, hogy pár évvel az ÚjSzó Hobbi mellékletének vendégszerzőjeként írta meg havi rendszerességgel kézműves cikkeit. "Sok munkám volt minden egyes cikkel, hiszen nemcsak a megírásukra szenteltem figyelmet, hanem az alkotások fotózására is. Amikor a kötet kiadásának ötletét tervezgettem, történt egy kis baleset a külső adathordozómmal. Az összes cikkem, amelyeket a kötetbe szántam eltűnt, csak nagy erőfeszítések árán tudtam visszakeresni őket, de végül úgy tűnik, sikerül megvalósítani az álmomat” – mesélte Vidu.

Erre varrjál gombot-Vidu és Bianka
Kép forrása: Vidu
A szerző és az illusztrátor

A könyv hónapokra lebontva tartalmaz négy-öt kreatív ötletet, amelyek megvalósításához részletes leírás és fényképes dokumentáció tartozik, így segítve a teljesen laikus, de lelkes és a profi szinten mozgó kézműveseket. "Az év minden hetére jut egy-egy projekt, ami ügyesen elkészíthető. Nemcsak egy megvalósítási módot kínálok a leírásoknál, hanem azt szeretném általuk elérni, hogy az alkotótársak több oldalról közelíthessék meg, legyenek kreatívak és gondolják tovább a dolgokat” – tette hozzá a könyv írója.

Az egész évet felölelő kézműves ötletekből álló könyv tulajdonosa lesz az, aki megvásárolja majd a kötetet.

Az illusztrációi munkát Török Bianka vállalta magára, aki a könyv írójához hasonlóan egy igazi művészlélek. Vidu hivatalos oldalán egyébiránt előrendelést is igényelhetnek az érdeklődők. A kötet júniusra már biztosan elérhetővé válik, a Womanpress kiadó jóvoltából, a kiadás folyamatainak nehézségeit a koronavírus-járvány is befolyásolta. Az alkotó leginkább az idősebb generációnak ajánlja a kötetet, amely magyar és szlovák nyelven is elérhető lesz. 

Megosztás
Címkék