2019. október 18., 10:31

A Vízsodorta históriák újabb részét mutatjuk be szombaton - VIDEÓ

A Vízsodorta históriák sorozat következő része, amelyet bemutatunk a Ma7 olvasóinak, a Medve község történetét bemutató három részes sorozat első része, amely az 1938-ban bekövetkezett visszacsatolás időszakát mutatja be. A történetet azok mesélik el, akik megélték azt az időszakot, a magyar hadsereg bevonulását, a medvei híd újjáépítését. A filmet a településen mér bemutatták a lakosoknak, az eseményen forgatott a Ma7 médiacsalád stábja is.

A Vízsodorta Históriák újabb részét mutatjuk be szombaton - VIDEÓ
Fotó: ma7

A huszonnégy részesre tervezett filmsorozat második bemutatója Medve községben zajlott, ahol a Vízsodorta históriák újabb három részét mutatták be a falu és a térség lakosainak. Az eseményen ismét telt ház volt, ez is jelzi, mennyire fontos a felvidéki magyarok számára, hogy azokat a történéseket, amelyekről évtizedeken keresztül még a családokon belül is csak suttogva beszéltek, vagy pedig hallgattak.

A Medve község háború előtti, alatti és a kitelepítés időszakát feldolgozó három részben hat idős adatközlő szólal meg, köztük Medve legidősebb lakosa, a 96 esztendős Bajcsi Margit néni is. Rajta kívül id. Kulacs László, Kulacs Árpád, Horváth Irén, Horváth Katalin és Varjú Rozália mesél gyerekkoráról és azokról az időkről, amelyekről eddig senkinek nem meséltek.

Az eseményen készült összefoglalónk legyen egy kedvcsináló ahhoz, hogy a szombaton este hat órakor megjelenő filmet nézzék meg, tájékozódjanak a bonyolult történelmi időszak helyi vonatkozásaira visszaemlékező emberek elbeszéléseit.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.