"A kultúrház és a kocsma közé születtem" - podcast Huszár Lászlóval

2020. december 9., 18:08

"A kultúrház és a kocsma közé születtem" - mondja szimbolikus és szó szerinti értelemben is Huszár László, aki a ma7 médiacsalád podcastműsorának, az Adásidőnek volt a vendége. 

Hozzáteszi: "azért az én gyermekkoromban a kocsma másképpen nézett ki, mint ahogy azt ma látjuk." Így kapcsolódott össze a közösség és a kultúra fogalma már gyermekkorában.

Huszár László, aki már évek óta a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, arról is beszámol, hogy a rendszerváltás után a Csemadok padlásán 6 zsáknyi papírt találtak, amely mint kiderült, felbecsülhetetlen értékű népdal-gyűjtési kincseket rejtett.

Elmondja azt is, hogy

évről évre el kell fogadtatni a gyűjtéssel kapcsolatos pályázatokat, így hosszabb távra szinte lehetetlen tervezni, s nagyon oda kell figyelnie, hogy kiről mit nyilatkozik, hiszen ez azonnal lemérhető a pályázatok sikerességében.

Mindezek ellenére bízik benne, hogy a beszélgetés során elmondottakkal nem hozza rosszabb helyzetbe a Művelődési Intézetet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.