lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2019. július 18., 09:35

Vita a közösségi jogainkról a MartFeszten - VIDEÓ

A nemrégiben véget ért MartFeszten a nyelvi jogok érvényesítéséről vitázott Horony Ákos, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Jogsegélyszolgálatának jogásza és Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos. A beszélgetésben a Szlovákiában már meglévő nyelvi jogok használatáról és a még hiányzó nyelvhasználati jogok elérésének lehetőségeiről esik szó. A beszélgetést Haják Szabó Mária vezette.

Vita a közösségi jogainkról a MartFeszten - VIDEÓ
Fotó: ma7

A vita során elhangzott, hogy az utóbbi években milyen jogokért sikerült megküzdeni, és ebben mekkora szerepe volt a civil kezdeményezéseknek, a szakmai csoportoknak és a politikának. A kormánybiztos elmondta, a nyelvi jogaink bizony nem elégségesek, de az adott időszakban ennyit lehetett elérni. Horony Ákos jogász felhívta a figyelmet arra, ha megelégszünk azzal, ami most van, akkor megállíthatatlan lesz a magyarság további asszimilációja, és ezért abban a politika a felelős.

Nézze velünk a teljes beszélgetést!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.