2019. augusztus 1., 08:28

Több mint három millió eurót fizetett ki a szociális tárca munkanélküliek átképzésére

3,09 millió eurót fizetett ki a munkaügyi minisztérium az álláskeresőknek meghirdetett képzési programokra a Deutsch-Slowakische Akademien és a Newport Group társaságnak. A keretszerződés idei második negyedévi teljesítéséről szóló közlemény a közbeszerzési közlönyben jelent meg.

munkanélküliség - illusztráció
Fotó: TASR

Még tavaly áprilisban kötöttek szerződést a két társasággal, amelyek a képzési programokat a központi munkahivatallal (ÚPSVaR) együtt valósítják meg.

A Munkára készen program célja, hogy csökkentse a munkaerőhiányt, elsősorban az autóiparban, itt van a legnagyobb hiány szakképzett alkalmazottakból”

- tájékoztatott Mária Hrehová, az ÚPSVaR igazgatóságának munkatársa.

A program beindítása óta 12 796 álláskereső vett részt a képzéseken, logisztikai, raktárkezelési, automatizációs és gépészeti tanfolyamokat tartottak nekik, a lebonyolításában az ország összes munkahivatala részt vett.

A tanfolyam két részből áll, az első az inkluzív oktatás, a második fázisban pedig 13 szakképzés szerepel, például mechatronikai karbantartókat, szerszámkészítőket, autóelektronikai műszerészeket, CNC-gépkezelőket és lakatosokat képeznek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.