2018. szeptember 12., 10:00

Szerda reggel sztrájkba léptek a Ryanair németországi alkalmazottai

Megkezdték a szerdára bejelentett 24 órás sztrájkot a Ryanair ír diszkont légitársaság németországi alkalmazottai.

Ryanair sztrájk - Németország
Fotó: TASR

Az ír légitársaság keddi bejelentése szerint 400 németországi járatából 150-et törölt szerdán. A törlésről és a várható késésekről a légitársaság minden érintett utasát értesítette. Az utasok ingyenesen módosíthatják foglalásaikat vagy visszakérhetik a jegyek árát. A Ryanair a sztrájk miatt kártérítést nem fizet. Kártérítési igény esetén az AirHelp portál szolgáltatását ajánlott igénybe venni.

A németországi pilótákat tömörítő Vereingung Cockpit (VC), illetve a légiutas-kísérőket képviselő Verdi szakszervezet szerdára az ír légitársaságnál meghirdetett munkabeszüntetése csütörtök hajnali 02:59 óráig tart.

A VC elnöke Markus Wahl bejelentése szerint a sztrájk a Ryanair mind a 12 németországi bázisát érinti. A Ryanair 19 németországi repülőtérre közlekedik.

A Verdi szakszervezet szóvivője szerint a berlini Schönefeld és Tegel repülőtereken a Ryanair járatainak több mint a felét törölték.

A Köln/Bonn repülőtér tájékoztatása szerint az 56 fel- és leszállásból 20-at töröltek szerdán. A Weeze reptéren 28 Ryanair járatból tizenkettőt töröltek. Hamburgban mindössze két Ryanair járatot érint a sztrájk a 14-ből.

A bajorországi München és Memmingen reptereket nem érinti a sztrájk, Nürnbergben viszont a 20 járatból hat marad ki.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!