2018. december 21., 08:51

Sújtólégrobbanás történt egy csehországi szénbányában, 13-an életüket vesztették

Sújtólégrobbanás történt egy csehországi bányában csütörtök éjszaka, tizenhárom vájár meghalt - közölte pénteken az OKD állami bányavállalat szóvivője.

Bányászbaleset Csehországban
FRISSÍTÉS II.: Kiska államfő részvétüzenetet küldött Zeman és Duda elnököknek
Andrej Kiska államfő pénteken részvétüzenetet küldött Miloš Zeman cseh és Andrzej Duda lengyel államfőnek a Karviná melletti bányaszerencsétlenség miatt.
„Tisztelt köztársasági elnök úr, mély fájdalommal vettem tudomásul a tegnapi, Karviná község melletti tragikus bányaszerencsétlenség hírét, amelynek során több lengyel és cseh polgár az életét veszítette. Ez a szerencsétlenség is azt bizonyítja, hogy mennyire nehéz és veszélyes a bányászok munkája, és hogy emiatt minden elismerést és tiszteletet megérdemelnek" – írta Kiska.
FRISSÍTÉS II.:
A legutolsó információk szerint a Morva-sziléziai kerületben található Stonava községbeli ČSM szénbánya robbanása 13 bányász életét követelte – 11 lengyel és 2 cseh bányászét, nagyjából további 10 bányász pedig megsérült.

Tízen megsérültek, közülük három embert kórházba kellett vinni, egyikük állapota válságos.

A robbanás a lengyel határnál fekvő Karviná közelében lévő szénbányában történt 880 méter mélyen. A halálos áldozatok között tizenegy lengyel bányász van.

A robbanás következtében beomlott az 1968 óta - jelenleg állami tulajdonban - üzemelő CSM szénbánya jelentős része.

Andrej Babiš cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hamarosan a helyszínre érkeznek. Részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azonnali segítséget ígértek nekik.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.