2018. május 18., 08:53

Sosem járt Szlovákiában Trinh Xuan Thanh

Minh Trong Duong vietnami nagykövet hivatalosan bejelentette a Külügyminisztériumban, hogy Trinh Xuan Thanh vietnami vállalkozó sosem járt Szlovákia területén. Erről Peter Pellegrini kormányfő tájékoztatott csütörtökön, a szófiai nem hivatalos csúcstalálkozó után.

Trinh Xuan Thanh
Fotó: TASR

„A vietnami nagykövet igazolni tudja, hogy az illető férfi, akit elraboltak Németországból, nem volt annak a delegációnak a tagja, amely repülővel hagyta el Pozsonyt. A repülőbe csak a vietnami delegáció hivatalos tagjai szálltak fel. Az illető ráadásul sosem járt Szlovákia területén. Ez volt az a hivatalos információ, amelyet a Vietnami Szocialista Köztársaság nagykövete közölt a miniszterünkkel” – jelentette ki a kormányfő.

Pellegrini örül, hogy a nagykövet szavai igazolják, hogy Szlovákia semmilyen módon nem vett részt az illető személy schengeni övezetből való elhurcolásában.

Trinh Xuan Thanh vietnami vállalkozót és egykori kommunista pártfunkcionáriust a gyanú szerint 2017 júliusában rabolták el Berlinből. A vállalkozó menedéket kapott Németországban, és ezzel hivatalosan az ország védelme alatt állt. Németország vizsgálja, hogy Vietnam nem követett-e el nemzetközi jogsértését. Emellett az emberrablás egy lehetséges szlovák nyomával is foglalkoznak. A gyanú szerint egy szlovák kormánygépet használtak fel az emberrabláshoz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.