Hurrá, megalakult a negyedik is! Simon Zsolt első sajtóján máris nekirontott egykori pártjainak

ma7 2019. január 11., 12:34

Simon Zsolt alakulófélben lévő pártja, a Magyar Fórum mai sajtótájékoztatója - a program szerint - arról kellett volna szóljon, hogy összegyűjtötték (egyébként igen, összegyűjtötték) a párt megalakulásához szükséges aláírásokat, ám a sajtóértekezlet mégis inkább a korábbi miniszter kirohanásaitól volt hangos.

Fotó: TASR

Simon Zsolt pártjának mai sajtótájékoztatóján bejelentette, sikerült összegyűjteni a megalakuláshoz szükséges tízezer aláírást. Összesen mintegy 11 ezer szignó jött össze, de további ezer aláírás még kint van a leendő párt tagjainál, akik a gyűjtést végezték - mondta el Simon, hozzátéve: a gyűjtésnél a legnagyobb gondot az okozta, hogy az emberek nem szívesen adták meg az igazolványszámukat. Az aláírásokat január végén összesítik - jegyezte meg a politikus.

Több szót aztán nem is igen pazarolt az aláírásgyűjtésre, helyette inkább nekirontott egykori pártjainak: az MKP-nak és a Most-Hídnak. Egy szlovák újságíró azon kérdésére, hogy nem érzi-e úgy, hogy újonnan alakult pártjával csak még jobban megosztja a felvidéki magyarokat, Simon azt válaszolta, hogy az MKP és a Most-Híd az ő pártja nélkül is megosztotta már az itteni magyar társadalmat, a 2019-es elnökválasztásokkal kapcsolatban megmutatták, hogy is képzelik el az „egységet", ugyanis nem tudtak egy közös jelöltben sem megegyezni.

Simon beszámolt az újságíróknak, hogy nemrégiben a sajtóban arról olvashatott, hogyan támadja az MKP a Hidat, és ez a testvérharc, ez a megosztás jelen van a szlovákiai magyar társadalomban. A vélt vagy valós támadásnak persze Bugár Béla sem maradt adósa.

Simon ezek után sem állt le. Hangsúlyozta, hogy sem az MKP, sem a Híd nem olyan politikát folytat, amely a választópolgárok felé irányulna, és amelyet a választók értékelnének. Az MKP már a két százalék alá csökkent, a Most-Híd pedig nagy bizonyossággal a parlamenten kívül reked majd. Ennek a két pártnak a politikusai nem ez egységesítésre törekednek, továbbra is céljuk fenntartani a megosztottságot – nyilatkozott Simon.

A szlovák újságíró ezek után jogosan tette fel a kérdést, hogy Simon Zsolt a negyedik párttal (van ugye az MKP, a Most-Híd, az MKDSZ és most már a Magyar Fórum) nem csak azt fogja előidézni, hogy a szavazatok ezentúl a négy párt között fognak megosztódni, így végül egyik sem kerül majd be a parlamentbe. Simon erre azt válaszolta, hogy a legutóbbi felmérések szerint sem az MKP, sem a Most-Híd nem kerülne be a parlamentbe. Pártja, a Magyar Fórum erre játszik, és azokkal szeretne együttműködni, akik erre hajlandók.

Simon úgy véli, a Magyar Fórum generációs váltást hozhat, mivel (rajta kívül) olyan személyeket tömörít, akik eddig még nem voltak aktívak a magas politikában.

Arra a kérdésre, kit fognak támogatni a közelgő elnökválasztásokon, Simon azt válaszolta, február végén jelezni fogják ki mögé állnak be, viszont tudatában vannak annak, hogy a magyar jelölteknek nincsenek reális esélyei.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS